İngilizce Hazırlık Muafiyet ve Seviye Belirleme Sınavı Duyurusu

Yabancı Diller Yüksekokulu Bünyesinde Zorunlu Hazırlık programı görecek İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü (Yabancı Diller YO), Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (Sosyal Bilimler MYO), İngilizce Öğretmenliği (Eğitim Fakültesi) ile zorunlu hazırlık programı bulunan İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi öğrencilerinin İngilizce Muafiyet ve Seviye Belirleme sınavı takvimi aşağıda yer almaktadır.

Sınav Yeri: Yabancı Diller Yüksekokulu

SINAV TÜRLERİ

TARİH

SINAV BAŞLAMA SAATİ

SINAV BİTİŞ SAATİ

Hazırlık Muafiyet Sınavı (Yazılı)

12.09.2022

13:00

15:30

Hazırlık Muafiyet Sınavı (Sözlü)

13.09.2022

09:00

 


Hazırlık Sınav Başarı Not:70

Hazırlık Muafiyet ve Seviye Belirleme sınavına Zorunlu İngilizce Hazırlık sınıfı olan tüm öğrencilerin katılması zorunludur.

Elektronik kayıt (E-devlet) sırasında Hazırlık Sınıf seçmeyenler de hazırlık sınavına girmek zorundalar.

Hazırlık Muafiyet ve Seviye Belirleme Sınavından başarısız olanlar ya da girmeyenler ve muafiyet için gerekli şartları sağlamayan tüm öğrenciler Hazırlık sınıfından başlayacaktır.


Hazırlık Muafiyet ve Seviye Belirleme Sınavı için başvuru alınmamaktadır. Hazırlık Sınıfından Muaf olmak isteyen tüm öğrenciler başvuru alınmadan sınava tabi tutulacaktır. Başvurular aşağıda şartları belirtilen Muafiyet Talepleri için Alınmaktadır.


MUAFİYET BAŞVURU ŞEKLİ VE ŞARTLARI

Başvuru Şekli:

Muafiyet Başvurusu Yabancı Diller Yüksekokulu yadyo@siirt.edu.tr E-posta adresine mail atılarak başvuru yapılacaktır.

1-     E-posta ile başvuru yapılırken Konu Kısmına Hazırlık Muafiyet Başvurusu yazılması (spama düşmemesi için)

2-     Başvuru mailinde öğrencinin adı soyadı, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokul, bölüm / programı ve öğrencinin bilgileri ile muafiyet belgesi almalıdır


          Muafiyet Şartları:

Hazırlık Programında Muafiyet Talepleri Yabancı Diller Hazırlık Sınıfları Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesi’ne göre değerlendirilmektedir.

Hazırlık Programında Muaf olmak isteyen öğrencilerin sınav tarihinden 2 gün önce başvuru yaparak muafiyet talebinde bulunabilirler. (Yönerge Madde 9)

Hazırlık sınavı sonrasında muafiyet talebinde bulunmak isteyen öğrencilerin en geç 26.09.2022 tarihinden önce başvuru yapmaları gerekmektedir. (Yönerge Madde 11)

Belirtilen süreler dışında muafiyet talebinde bulunan öğrencilerin muafiyet talepleri bir sonraki yılın güz dönemi için değerlendirilecektir. (Yönerge Madde 11)

Kabul Gören Sınavlar YDS, YÖKDİL veya ÖSYM tarafından tanınan uluslararası sınavlardan 5 yıl içerisinde 70 ve eşdeğer not almış olmak gerekiyor. (Madde 9)

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
10.9.2022